Geacron, una atlas-cronologia de la Història Universal

Greacron és un atlas històric i interactiu dissenyat i creat per l’historiador i informàtic Luis Músquiz. Al principi, segons explica, el va encetar com una afició, però després de l’ERO de l’empresa en què treballava, es va dedicar en cos i ànima al projecte fins a convertir-lo en la seva feina. I quina feina!
Geacron abasta cinc mil·lennis d’Història de la humanitat al llarg i ample de tot el globus terraqui. Des del tercer mil·lenni abans de la nostra era fins els nostres dies. Vols conèixer com eren les fronteres a Europa el 1492? Vols saber quins “països” componien la península Ibèrica al segle XIII? O potser vols conèixer les fronteres dels inicis de la dinastia Ming? Aquesta eina t’ho permet. 

Com pots veure, es pot incrustar a webs i blogs amb un codi amb què pots personalitzar la grandària. I a més, fer una cronologia amb els anys que vols que apareguin. Després només cal prémer el play. Penso que pot ser molt útil per a l’estudi i la docència de l’assignatura d’Història a tots els nivells: Primària, Secundària i Batxillerat. 

Per exemple, en aquesta altra incrustació he creat una línia de temps que repassa el moviment de les fronteres a la Segona Guerra Mundial (1939-45). El diaporama comença l'any 1938 i finalitza el 1947. Si les diapositives passen molt ràpides podeu pausar-lo al botó.
 


I aquesta altra servesi per treballar la Primera Guerra Mundial:


Altres eines per cronologies interactives
Si volem treballar diferents períodes històrics, esdeveniments o biografies amb l’alumnat podem utilitzar també altres cronologies interactives. En aquesta pàgina podeu trobar un llistat amb diferents eines per fer eixos cronològics de franc.